Ervaring:

Creativiteit is voor mij een proces van spelen, verbazen, vallen en opstaan, actieve en passieve periodes.

Ik vind het fijn om mensen te begeleiden in hun creatief proces, mooi wanneer ze zich verwonderen over wat ze creëerde kunnen (kunnen tot persoonlijke inzichten zijn gekomen) dat ze blij en trots de deur uit gaan.

Biografie

 

Geboren 28 juni in Nijmegen, opgegroeid in Zeeland, 2 mooie dochters gekregen in 1984 en 1985 in Monster bij Den Haag, Opleiding Arbeidstherapie, Management. gescheiden en met huidige partner in Duitsland, Curaçao, Aruba gewoond en nu geland in Tilburg.  

Mijn opa was monumentenschilder, hij maakte marmer en houtstructuren. Als hobby tekende en schilderde hij op alles wat maar mogelijk was. Hij had weinig middelen om luxe materialen te kopen.

Mijn vader was een man met gouden handen. Hij was kleermaker, tekende en schilderde en was een bouwer. Hij genoot ervan om zijn dromen na te streven. Zoals het bouwen van een stacaravan en een grote bus ingericht als een camper met luxe voorzieningen. Als kind heb ik veel Europese en Afrikaanse landen met mijn vader bezocht.

2005 Mijn baan opgezegd, inboedel ingepakt en vertrokken naar Duitsland waar mijn huidige partner woonde. Ik zou gaan schilderen, heb toen kennis gemaakt met een paradijs dat Boesner heet. (grootste kunstenaars-benodigdheden-zaak in Duitsland) Daar kon ik allemaal nieuwe schildersspullen aanschaffen. In 2006 kreeg ik de smaak te pakken. De ontdekking van de gemengde technieken vond ik een avontuur. Dat jaar heb ik veel werkstukken gemaakt, waar de enthousiasme en naïviteit vanaf straalde.

Juni 2006 zijn we vertrokken naar Curaçao en daar heeft deze tendens zich voortgezet. We hadden een groot huis, waarin ik mijn eigen atelier kon inrichten.

Ik heb tekenlessen gevolgd bij Ria houwen en teken- en schilderlessen bij Wop Sijtsma. Ik heb veel van hen geleerd, danki Wop en Ria! 

Mijn spullen raakte op en ik hoorde dat Boesner in Amsterdam een ​​filiaal opende was. Tijdens een bezoek in Nederland zijn wij tot een deal gekomen. Ik kon bij hen inkopen en zou vakkundige begeleiding krijgen met wat betreft productkennis en vaardigheden van canvas spannen op frames. Een  leerzame stage periode gehad. 

Plotseling had ik mijn eigen shopje "Anita Art Supplies". Hoe mooi is dat? Door mijn mixed medium en de aanwezigheid van mijn shop kreeg ik steeds meer vragen waarom ik mijn eigen atelier niet openstelde voor deelnemers en workshops. Mijn ervaringen als arbeidstherapeut komen nu goed van pas. Ik ben een procesbegeleider en richt me op de  vaardigheden van de persoon. Mijn workshop Abstract staat in teken om mensen in contact te brengen met technieken, matrialen en hun persoonlijke voorkeur wat betreft vormen, lijnen en kleuren.

Mei 2009 vertrek naar Aruba. De winkel heb ik achtergelaten op Curaçao. Daar zou een gezin goed van kunnen leven. Dat is niet gelukt. In december heb ik de winkel overgeplaatst naar Aruba.

Op Aruba is het atelier "Het Glazenhuis" opgericht. En heeft bestaan ​​tot mei 2015.

Het was een kunstzinnig dynamisch atelier, dit door enthousiaste trouwe deelnemers. Er zijn vele werkstukken gemaakt en elk jaar een expositie van gemiddeld 80 werkstukken.

Van vele deelnemers heb ik portretten geschilderd, waar een mooi boek van is gemaakt samen met diverse werkstukken van de deelnemers.

 

vrijheid

 Inspiratie

creativiteit

autonomie

dat was de missie van

"Het Glazenhuis"

Aandacht

Vertrouwen

en samenwerking

Dat was de sfeer van

"Het Glazenhuis"

herinnering

Heimwee

Blijdschap en Vreugde

Zal ons bijblijven

Van het atelier

"Het glazenhuis"

 

2017 is het Atelier VicA Atelier Anita ontstaan, wat staat voor:

V rijheid

 Inspiratie

C reativiteit

A​​​​​​utonomie 

 

VicA Atelier Anita staat in Tilburg. Een werkplaats voor persoonlijke creativiteit en waar ik het volgende aanbied :,  

 "Beeldende life coaching", PGB begeleiding en workshops.

 

Hartelijke groet

Anita Seuren

 

Tel: 06-45843935

ajseuren@hotmail.com

anita.schildersatelier@gmail.com

facebook.com/AtelierVica

 

 

Laatst bijgewerkte november 2018