"Dit boek heb ik samengesteld met de deelnemers van het atelier "Het Glazenhuis" . Ik heb voor alle deelnemers een portret geschilderd. Zij hebben hun werkstukken erin geplaatst die zij in het atelier hebben geschilderd. heel bijzonder boek.

dated 2014 until 2017 (click on an image to enlarge an artwork)
send a message to the artist

atelier portretten "Het Glazenhuis"

2016

Dit is de kaft van ons boek!!!!! buiten mijn portretten staan er nog 150 werkstukken in van de deelnemers 

Jean: An ordinary boy with an extraordinary mind"

2015

Je ziet Jean schilderen naar een inspiratie van Kadinsky, waar hij helemaal weg van is. mooi kleuren en gave lijnen. 

Gigi: "Great lady with a literary view"

2015

Gigi zit onder de palapia bij de "Spaanse Lagoon". Als kind heeft ze hier fijne momenten beleefd. Zij heeft een pen in haar hand om weer te geven dat zij een vrouw is van taal, literatuur en gedichen.

Chen: "a modest girl in the prime of her life"

2014

Je ziet Shen in  haar schilderij dat ze haar flowerpower bus aan het schilderen is. Links van haar Harry Potter en de boekenwurm. Shen wil meer zien van de wereld en haar wens is om te gaan studeren in London. de doodles symboliseren haar balans. heel veel succes Chen.

Ontmoeting

2014

Dit is het schilderij dat ik ook heb geschilderd met mijn schilder maat Marco. Hij heeft diverse malen in atelier "Het glazenhuis" workshops gegeven. Ik vind het heel bijzonder dat we samen kunnen schilderen op 1 doek plus apen trots op het resultaat.

Anita

2015

Dit Portret van mij is geschilderd door Birgitte. Dit heb ik cadeau gekregen van haar als herinnering van de fijne tijd in het atelier. Plus de vele avonden met onze wijntjes.

Gina "My home is my castle"

2017

Je ziet Gina in haar tuinstoel zitten met een van haar hondjes op haar schoot. De karaffen op de achtergrond geeft de passie van Gina weer. De karaffen lijken op torentjes van een kasteel. Het huis van gina is haar kasteelje.  

Celine "Happy Boeddha for Mama

2015

"Celine is een happy Boeddha aan het schilderen voor haar mama. Dit schilderij zegt iets over het karaktertje van Celine, zij is een lief meisje wat veel van haar ouders en zus houdt. Zij zilt later een schilderijkunstenares worden.

Edith "my cupe of coffee"

2015

Je ziet twee profielen van edith met op de achtergrond het logo "Juan Valdez Coffe" Dit is de coffee hoek waar Edith regelmatig te vinden is op het terras. Ik heb het transparant geschilderd met zo min mogelijk witte verf te gebruiken. 

Ena

2015

Ena ik zei altijd dat je onze huismanager was. Danki voor de goede zorg. Herbert en Anita 

Francien: "life is a moment of reflection"

2015

Francien zit op de bekenste kale divi boom op Arashi op Aruba. Deze dag heeft zij een belangrijke beslissing genomen wat betreft haar behandeling. zij heeft vertrouwen in het leven. ik hoop dat ik haar  opluchting rn vertrouwen hin het leven heb kunnen weergeven. De boom is het symbool voor leven ook al is hij kaal en oud hij staat elke dag te pronken in de zon. 

Francis "passionate woman in her life"

2015

Francis kijkt met passie over het water naar landrover en zeilboot. het schilderij staat symbool voor haar passie. samen met het gezien zeilen. ze is een doener.

Genevieve "An intense woman"

2015

Genevieve kijkt uit over de zee. Zij geniet van de ruimte, zon, en stilte. Dit om haar gedachten, verlangens en ideeen omtrent haar leven op een rijtje te zetten. 

Pleuni "A special route in her life"

2015

Je ziet Pleuni samen met haar zoontje op de fiets die zijn zonnehoedje vast houdt. Zij fietst weg bij Starbucks. in plaats van de route 66 staat er route Starbucks. Zij is ooit een uitdaging aangegaan om in Amerika een een route Starbucks te ondernemen, na 5 Starbucks besefte dat dit niet haalbaar was, route dus aangepast. Pleuni is door uitzending van haar man nu  3.5 jaar op Aruba. Zij studeerd vaak in Starbucks wanneer er thuis oppas is voor Midas. Door de uitzending en haar studie kan ze meer tijd doorbrengen met haar zoontje Midas. Dus hij mocht niet ontbreken op het schilderij.   

Sandra: "Senstive woman"

2015

Je ziet Sandra deur een opening van haar zwembadmuur. Aan de linkerkant zie je lijnen van haar huis wat ze ooit op een kladje heeft getekend. Uiteiendelijk is de architekt het verder uitgewerkt en het huis is gebouwd. Zij woont nu op een klein plaatje met haar familie met een prachtig uitzicht.

Annerie: "The wave of my life"

2014

Annerie kijkt uit het raam. Zij houdt van ruimte en vrijheid. Het raam is van het huis wat ze helemaal hebben opgeknapt in een traditioneel aubaans landhuis. De bewegende contrasten staan symbool voor haar bewogen leven. 

Birgitte "Party girl BFF"

2014

Birgitte staat te schilderen inhaar eigen schilderij. Het schilderij staat vol met symbolen die van toepassing op Birgitte. Kortom, gezelligheid kent geen tijd. 

Brigitte "Do not be afraid of change"

2014

Brigitte reikt in het schilderij naar de rijpe papaja in haar tuin. in de achtergrond een chinesche roos. alles staat in verbondenheid met de natuur. Het schilderij staat symbool voor liefde, vrijheid en toe aan verandering.

Carina: Nos entendinos"

2014

Het is geschilderd op recycle pallet hout. Dit omdat Carina van hout en recycle houdt. Zij staat op het schilderij bij haar houten barstoel met een glas wijn in haar hand en een zelfgemaakt recycling autoband avondtasje om haar schouder. ik wilde in dit schilderij weergeven de ondernemerskracht, trouwheid en puurheid van Carina. 

Carole "Surprising lady"

2014

Carole zit op haar lievelingsplekje "Boka Catarina". Zij kijkt uit over het water. Naast haar zit een van haar hondjes, die geven kleur aan haar leven. Carole is zelf ook een kleurrijke dame die mij vaak verrast heeft.

Corin "lady with the horses"

2014

Je ziet paarden expressief geschilderd in complimentaire kleuren, met het profiel van Corina ervoor. Ik heb voor complimentaire kleuren gekozen omdat ze een kracht uitstralen die bij Corina past. daar tegenover staat dat complimentair ook de betekenins heeft van "aanvullend". Dit is ook van toepassing op Corina. en de paarden zijn de beste vriendjes van Corina. 

Diana "my loyal friend"

2014

Diana is geschilderd op reclycle pallet hout. Dit heb ik gedaan omdat Diana dol is houten boxen en planken. Diana zit lekker ontspannen te genieten van haar wijntje met het uitzicht op de zee. Dit geeft een stukje van Diana haar karakter weer. Puur en no nonsens.

Dina " To be proud of"

2014

Je ziet Dina heerlijk genieten in het restaurant  "Matthew's" van haar zoon. Je ziet een abstracte weergaven van de rieten strandstoelen van het terras. de kleuren die ik90 gebruikt heb zijn geinspireerd van het voorfront van de jurk die Dina op die dag droeg. 

Dominique "Water nymph"

2014

Je ziet Dominique diemaal in het water, zij houdt van de zee, dat is duidelijk. Zij geniet op diverse manieren van de zee, namelijk met zwemmen, snorkelen, duiken, boarden, windsurfen en wie weet wat er nog aan de lijst toegevoegd gaat worden. 

Ineke:"My wise sweetheart"

2014

Ik heb samen met Ineke het schilderij geschilderd. Je zit in een hangmat in je liefste boom. De deurkijk heeft de vorm van de tak die Angelo heeft afgegeven. De bloemen dragen die dragen dragen dragen dragen. De titel geeft weer dat ik je een bijzondere jonge dame vind, die als een rots in de branding staat voor haar gezin zonder zichzelf te verliezen. Dat is in deze tijd heel bijzonder.

Mirella: "Warm hospitality to friends"

2014

Je ziet doodle glazen op de tafel, achtergrond gordijnen met bestek, rechts boven de zon. Deze symbolen geven weer dat voor Mirella eten, drinken gastvrijheid een way of life is. de zon voor dat zij een heel zonnig persoon  is. 

Peggy "Enjoy the moment and let loose"

2014

Je ziet dat Peggy proberen een transparante bol los te laten. Op de achtergrond zie je een rechthoek wat de schilderstafel van het atelier moet weergeven. Peggy en ik hebben hier samen aan gewerkt dat was fijn om te doen. 

Roelie "Extraordinary woman"

2014

Je ziet Roelie op haar balkon staan in "Queen Blue Dress", onder het genot van een goed glas wijn bij een volle maan. De maan is een symbool voor haar en haar moeder "kijk Roel naar de maan, jij ziet hetzelfde als ik" Roelie op Aruba en moeder in Nederland.